top of page

De tour is een stuk langer en technischer dan de dag ervoor. We moeten onze kick turn techniek weer aardig oppoetsen, wat met dikke twin-tip ski’s niet altijd even vlekkeloos verloopt. Maar na een aantal uur zwoegen en zweten is de beloning fantastisch. Onze gids heeft ons toch ergens naartoe weten te loodsen waar nog niemand is geweest. We kijken uit over de Bagnes vallei en zien in de verte zelfs het meer van Genève. Zo een uitzicht zal nooit wennen.

De afdaling onder onze voeten lonkt en we moeten onszelf dwingen om even te rusten en iets te eten. Na het  ‘verplichte’ oponthoud duiken we enthousiast achter de gids de maagdelijke helling in. We maken lange, snelle bochten en de sneeuw spuit de lucht in. We dalen honderden hoogte meters af in onaangeroerd terrein en alles lijkt vandaag te lukken. De poeder in Piëmont was fantastisch maar ook deze afdalingen, zonder iemand in velden of wegen te bekennen, geven een prachtige ervaring. Aangekomen in het dal skiën we over een ondergesneeuwde rivierbedding om weer in de bewoonde wereld uit te komen. Het is daarna nog maar een klein stukje lopen om bij de dallift van Bavon uit te komen. We pakken de lift nog één keer helemaal omhoog, we moeten per slot van rekening nog de achtergelaten auto van de gids ophalen. Dit keer hoeven we de stijgvellen niet meer om te doen en skiën we gewoon aan de achterkant van het skigebied het dal in.

 

 

Pays du Saint-Bernard is een samenwerkingsregio met Orsières als  bestuurscentrum. Het is voornamelijk bekend als tour- en wandelgebied en natuurlijk om de hondenfokkerij voor Sint Bernard honden.

 

Je kunt er skiën in La Fouly, Vichères/Bavon/Liddes, Champex en ook Les Marècottes en Bruson vallen onder dezelfde skipas. Verbier is zeer eenvoudig te bereiken vanuit een gondel die in Le Châble begint maar is geen onderdeel van hetzelfde gebied.

PAYS DU SAINT-BERNARD

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Google+ B&W
bottom of page